Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Dolgotrajna viroza

Dolgotrajna viroza

Pozdravljeni!

Sin je star 17mesecev in ze en mesec imamo neprestane borbe z virozami. V zacetku februarja je bil operiran zaradi dimeljske kile od takrat pa je vec cas bolan. V tem enem mesecu je imel ze trikrat nekaksno virozo, najprej neprestano bruhanje, potem kaselj in smrkanje in potem spet bruhanje. V tem casu je imel obdobja, ko dobesedno ni pojedel cez dan nic in je shujsal vec kot 1kg (iz 11.5 na 10kg), torej tehta manj kot pri 12mesecih. Poskusila sem vse, ponujala celo cokolado, pa zavraca vse, zivi samo od sadnih sokov. Ali obstaja kak nacin, sirup, zdravilo, da mu povrnem apetit? Ko samo vidi hrano zapre usta in noce niti poskusiti. Vceraj zvecer sem opazila na ustnici vecjo razjedo, ali je mozno, da je to od pomanjkanja vitaminov, kako mu naj pomagam? Zadnje vprasanje pa se nanasa na vrtec. Prejsnji teden je zacel uvajanje, vendar je ze drugi dan zbolel. Koliko casa naj ga imam po koncani bolezni doma, da si imunski sistem malo opomore? Devam mu imunoglukan sirup, ampak ocitno pri nas ni ucinka. Naj dodam da je bil zahirancek in nedonosencek, rojen v 35t, kot drugi enojajcni dvojcek, njegov brat je bil tudi bolan, ampak si je ze zdavnaj opomogel. Od nase pediatrinje zal ne dobim nobenih odgovorov 🙁 Hvala za vas cas!

Na sliki je vidna razjeda, ki povzroča bolečine pri hranjenju in zato zavračanje hranjenja. Če jih je v ustih več, gre za vnetje ustne sluznice z bolečimi aftami, otrok pa v tem času zavrača tako pijače kot hrano. Svetujemo nevtralna hranila, mleko, mlečne pudinge, mlečni sladoled, ki je hranilo in pijača, malce pa tudi ublaži bolečine.
Glede na zapisano, je otrok po operaciji zelo dovzeten za bolezni in nekako se mi zdi, da ni primeren čas za uvajanje v vrtec. Če imate možnost, prestavite uvajanje na mesece, ko je obolevanje tudi na splošno manjše.
Pripravki ne delujejo tako, da otrok zaradi njih ne bi zboleval.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni!

Najlepsa hvala za odgovor! Razjeda je samo ena in se je ze rahlo zmanjsala, danes je sin tudi jedel za zajtrk malo jogurta, tako da se situacija rahlo izboljsuje. Najlepsa hvala za vase odgovore. Zanima me samo, do kdaj bi vi prestavili uvajanje? Zdravstveno rezervacijo je ze koristil, v vrtec bi namrec moral ze 20.1., pa ravno ker je tak cas viroz zavlacujem. Kdaj se torej zacne obdobje ko je teh viroz in obolenj v vrtcu manj? Pa se eno vprasanje, ki nima veze s tem. 4. Februarja je imel operacijo hidrokele in dimeljske kile, hidrokela je bila res ogromna. Rekli so da oteklina uplahne v enem mesecu, max 6 tednov. Sin ima hidrokelo se vedno prisotno, sicer je veliko manjsa kot prej. Zdi se mi celo da je ze bila manjsa, pa je spet rahlo zvecana. Ali to pomeni da operacija ni uspela, ali je to normalno, da ima 5 tednov po operaciji se vedno prisotno hidrokelo (ki celo spreminja velikost)? Hvala in lep pozdrav!

Prehladne viroze se manj pojavljajo nekako konec marca, aprila, potem so sicer malce več prisotne črevesne vročinske bolezni z izpuščaji. Razumem težavo in skorajda nerešljivost, če otrok zdravstveno ni ravno za vrtec, druge možnosti pa ni:=( Žal. Razen v primeru, da gre za dolgotrajno bolnega otroka, kjer lahko pediater najprej napoti k ustreznim specialistom, pridobi mnenja in izvide. Podaljša nego preko ZZZS, zadnja možnost pa je mnenje pediatrične klinike, ki lahko odobri 6 mesečno nego dolgotrajno bolnega otroka.
Kar se tiče vodne kile: dejansko bi se v tem času morale zadeve umiriti. Svetujem kontrolo pri urologu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close