Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Dolgotrajno tiščanje pod ušesi

Dolgotrajno tiščanje pod ušesi

Pozdravljeni.

Težave so se mi začele pred 5 meseci med prebolevanjem viroze in sicer kot izrazito tiščanje/ pritisk tik pod ušesi, sevajoče prosti čeljusti in rahlo navzdol. Zdravnica je bila mnenja, da gre morda za vnete Evstahijeve cevi, ker pa so bila ušesa bp, prav tako sem lahko normalno izenačevala pritisk, sem po 14 dneh vztrajanja težav dobila antibiotik azitromicin, ki stanja ni izboljšal.
Tiščanje oziroma nekakšen čuden pritisk (ne bolečina) še vedno vztraja in je zelo neprijeten. Tiščanja zjutraj, ko vstanem, skoraj ni, potem pa se pojavi tekom dopoldneva in postaja vedno močnejše. Slabše je še med vožnjo (se spremeni pritisk?) in pa če nagnem glavo navzdol (npr. pri jogi).

Opravila sem ORL pregled in ultrazvok vratu – oba brez posebnosti, le par rahlo povečanih reaktivnih bezgavk. Stomatološko prav tako vse bp, tudi magnet glave ok. Čakam še pregled pri maksilofacialnem kirurgu.

Zanima me vaše mnenje, kaj mislite, da bi lahko bil vzrok opisnih težav? Vse doslej opravljene preiskave niso pokazale nič, mene pa neprestani pritisk izredno moti in skrbi.

Lepo vas pozdravljam.

Spoštovani,

ob virozi se povečajo in bolijo vratne bezgavke. Po več mesecih te sicer niso več povečane in boleče, kar je potrdil tudi UZ.
Zdaj je verjetno vzrok napetost vratnih mišic in žvečnih mišic- zaradi stresa. Morda tudi ponoči škripate z zobmi, preveč žvečite oreščke ali žvečilni.

Svetujem masažo vratnih mišic, gretje, razgibavanje – vaje, mehkejšo hrano, vaje za čeljustna sklepa (TMJ exercise).

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close