Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Žleza slinavka (vnetje ali tumor?)

Žleza slinavka (vnetje ali tumor?)

Spoštovani,

prosila bi za mnenje: že kakšna 2-2,5 meseca se mi pojavlja 1-2x tedensko boleč mozolj (slika 1), ki v 2-3 dneh izgine.

Ko mozolj izgine, ne boli več, a je kakšen dan vidna rana (slika 2), nato kakšen dan manjši izrastek z belo piko (slika 3), nato ostane manjša bleda brazgotina (ali včasih ne) – tega še nisem uspela slikati.

Odtis zob na notranjem delu ličnic je zaradi nepravilnega ugriza.

(Kot opomba: v dimljah imam tudi majhne a tipne, neboleče bezgavke. Pojavile so se pred pol leta. Bile so neboleče in povečane, a se je oteklina zmanjšala, vendar so bezgavke še vedno tipne. Na vratu ne tipam povečanih bezgavk.)

Prosila bi za pomoč – bi šlo le za vnetje žleze slinavke ali morda kaj drugega (kaj?). Bi bil morda potreben pregled pri specialistu?

Hvaležna bom za odgovor, saj me dejstvo, da tako dolgo že ta mozolj pojavlja, skrbi.

Vaš link

Vaš link

Vaš link

Vaš link

Spoštovani,

poslali ste zelo lepe in nazorne slike. dejansko gre za vnetje – ali je to mala slinavka ali le afta, je težko reči. Tumor ne izgine sam od sebe. Če vas tako skrbi, predlagam odstranitev spremembe na dan, ko se ta spet pojavi, lahko se pošlje na patološki pregled (to lahko opravi ORL specialist).

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close