Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija ušesa – težave

ušesa – težave

Spoštovani
Pred dobrim tednom mi je zdravnik očistil čepka iz ušes, ker sem na eno uho slabo slišala in imela “zabasano”. To moram narediti prib. na 2 leti, ker se mi ušesa sama ne čistijo. Mi pa eno uho še vedno nagaja, kot da mi občasno nekaj poka, da ni pravi sluh in v tišini slišim en dodaten šum nižje frekvence. Enkrat sem sicer, pred leti, bila samoplačniško pri orl specialistu in mi je na to uho zaznal slabši sluh. Kot dojenčkek sem bila na tem ušesu operirana zaradi pogostih vnetij.
Zanima me:
– ali naj prosim za pregled pri orl in kaj bi lahko bil vzrok mojim težavam
– je možno, da moj vazomotorni rinitis kaj vpliva na uho?
– so čepki, ki jih nekajkrat na leto dam v ušesa, da dobro spim, škodljivi?
hvala za odgovor,lp

Spoštovani,

meritev sluha bo potrebno narediti, brez tega lahko le ugibamo. ORL pregled je res potreben.
Rinitis prav tako vpliva na sluh, saj je poleg vnetja sluznice v nosu tudi vneta sluznica v Evstahijevi tubi, uho se ne prezračuje – prevodna izguba sluha, pokanje itd.

Čepki so škodljivi, če jih imate celo noč v ušesih, saj je v sluhovodu zelo veliko ur preveč toplo in vlažno – možno vnetje kože sluhovoda. Prav tako s čepki potiskate ušesno maslo v notranjost sluhovoda in ovirate naravno potovanje ušesnega masla navzven.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close