Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Cepljenje tuberkuloza

Cepljenje tuberkuloza

Spoštovana.
3.10.2018 sem rodila mojega prvega otroka. Z njegovim očetom sva se zmenila da ga cepiva proti tuberkulozi ker oče prihaja iz ene od držav z seznama ogroženih z tuberkulozo. No po cepljenu je otroku mesto kje je dobil cepivo oteklo na posvetovalnico so rekli da je to normalen pojav. Čez nekaj časa je to počilo in je vn iztekel gnoj in kri, seveda vsa panična sem klicala takoj zdravnico kjer so mi zatrdili da je to povsem normalno da naj le dam gor gazo in to je to. To se je spet nazaj napihnilo in čez nekaj časa spet ista zgodba, počilo in vn iztekel gnoj in kri, spet kličem in spet isto naj dam gor gazico. No od takrat je to lepše videt, nič več ni oteklo le še mali rdeče. Do danes :/ to je spet počilo in je vn izteklo malo gnoja in krvi ampak tokrat se je naredila prav luknjica 🤔 jzt sem mu to očistila z fiziološko in dala gor gazico, jutri bom pa seveda spet klicala njegovo zdravnico 😠 otrok je bolj razdrazen kot ponavadi (jzt sem mislila da mu prihaja zobek vn) in vec se joka :/. Zanima me %e je to normalno, kakšne posledice to lahko pusti na otroka in v kolkem času naj bi se to zacelilo že enkrat ??
Vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor
V podpisu zaskrbljena mama 🙁

Potek je pričakovan, gre za normalno reakcijo in znak uspešnega cepljenja. Sterilen gnoj obrišemo in pokrijemo s suho gazico.
Le v primeru, da se okoli cepilnega mesta poajvi širša rdečina ali povečana in boleča bezgavka pod pazduho, je potrebno ukrepanje.
Glede na to, da se proti TBC pri nas ne cepi že dolgo časa, je normalen pojav po cepljenju, ki dokazuje uspešnost cepljenja, izginil iz kolektivnega spomina:=)

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close