Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Nenadno slabo počutje pri otroku

Nenadno slabo počutje pri otroku

Moj skoraj 3-letni sin je imel pred kratkim čudno “epizodo”. Kakšno uro po daljšem popoldanskem počitku se je ravno umiril po obroku in krajšem norenju po stanovanju (torej je bilo takrat počutje očitno normalno). Nenadoma se je začel slabo počutiti, na kar me je opozoril s stokom. Postajal je vedno bolj bled, ustnice so mu pomodrele, začel je nenehno zehati in vse je kazalo, kot da se bo onesvestil, saj je postajal vedno bolj mlahav. Ni se potil, na otip pa je bil hladen. Na hitro sem ga zavila v svojo bundo in nesla ven na zrak. Na srečo se ni onesvestil, je pa rabil kakšno minuto, da je prišel spet k sebi. Čez pol ure je bil spet živahen in nič ni kazalo na to, da se je karkoli zgodilo. Občutek sem imela, kot da ni mogel priti do dovolj zraka / kisika. Kako postopati v primeru, da se dogodek ponovi (ga je bolje poleči ali mu omogočiti gibanje z oporo, da ne pade, saj sem imela občutek, da je hitreje prišel k sebi, ko sem ga spustila iz naročja in ga držala, medtem ko se je poskušal premikati)? Glede na to, da je šlo za osamljen primer in ni bilo vidnih posledic, ga k pediatru nisem peljala, mu bom pa dogodek omenila ob naslednjem pregledu ali otroka peljala k njemu, če se situacija ponovi. Vseeno me skrbi, saj za zdravega triletnika verjetno ni normalno, da takole skoraj izgubi zavest? Drugače je zdrav, nima nobenih težav, je pa precej večji od svojih vrstnikov. Hvaležna vam bom za mnenja in nasvete.

Odlično ste ukrepali in če bi se to ponovilo pred pregledom oz. posvetom z otrokovim pediatrom, ukrepajte enako. Težko pa pojasnim dogodek. Vsekakor ga mora ovrednostiti otrokov izbrani zdravnik.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close