Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Zatrdlina na nosnici (zunanja stran)

Zatrdlina na nosnici (zunanja stran)

Pozdravljeni,
Star sem 50let.
Na levi nosnici(kožni pokrov) se mi je kaka 2 tedna nazaj naredila zatrdlina.
Najprej sem jo čutil kot precej močno bolečino, ki se je čutila ob dotiku v celoten levi del nosu, potem pa se je bolečina počasi zmanjšala in ostala je zatrdlina, ki jo je najlažje otipa tako, da dam en prst v nosnico, drugi pa na zunanji del nosu. Imam občutek da je tudi malo višje v nosnici kot je bila na začetku. Zatrdlina je bolj podolgovate oblike in na pritisk rahlo boleča. Celotna dolžina zatrdline je max 1cm. Z zunanje strani nosu se komaj otiplje in se je ne vidi.
Bi prosil za mnenje, če je zadeva lahko kaj nevarna? Bi se moral oglasiti pri zdravniku?
Hvala in lp

Spoštovani,

glede na vaš opis je šlo za okužbo in vnetje žleze lojnice ob dlaki. To se zgodi zaradi ranice – najpogosteje puljenje dlak ali praskanje z nohtom.
Če sprememba ne bo izginila v 1 mesecu, pa obiščite svojega zdravnika. Prav tako je potreben obisk zdravnika ob rdečini, močni bolečini in oteklini ali celo vročini.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close