Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Slabokrvnost dojenčka

Slabokrvnost dojenčka

Pozdravljeni,

prosila bi vas za komentar sinovega izvida. Star je 6,5 mesecev, od 4. meseca skoraj nenehno bolan. Začelo se je z bakterijsko pljučnico, prejel Sumamed, nato pa skoraj 1,5 meseca preboleval bronhiolitis, prejšni teden enotedensko virozo. V tem času je še enkrat prejel Sumamed, zdravil pa se je tudi z Ventolinom. Do bronhiolitisa je bil izključno dojen, nato pa postopoma začel zavračati dojenje. Dodajala sem mu običajni AM, nato pa po nasvetu pediatrinje Allernovo, saj se je fantek nenehno jokal in zbujal skoraj 20x na noč. Sledilo je 5 mirnejših dni do zadnje viroze. Pri tej zadnji virozi so mu vzeli kri, pediatrinja pravi, da gre za slabokrvnost in naj poskusim s hrano. Kontrolo imava konec meseca. Je lahko slabokrvnost vzrok, da se nikakor ne pozdravi? Z GH imava precejšnje težave, redko uspe pojesti 10 mini žličk, prav tako pa je z Allernovo nenehen boj. V 24 urah sicer nekako uspeva popiti ca. 500 ml, vendar v obrokih po 50, 100 ml. Prosim vas za vaše mnenje glede krvne slike in Allernove. Je mogoče, da je šlo samo za prehodno občutljivost na KM in bi bilo sedaj mogoče dobro poskusiti z običajnim AM? Na testiranje je naročen sredi februarja. Najlepša hvala.

[attachment=0]OBV 198 – Prehrana dojenčka.pdf[/attachment]Gre za blažjo slabokrvnost, pa vendar je potrebno ukrepanje.
Uvedba primerne hrane za njegovo starost je nujna, če v mesecu primernega uvajanja ne bo odgovora (porast hemoglobina), pa je potrbno uvesti železov preparat.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni, najlepša hvala za odgovor. Lep večer

New Report

Close