Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Mehko blato

Mehko blato

Pozdravljeni,

Hcerka ima laktozno intoleranco ki je bila ugotovljena okoli njenega 3 leta tako da je zdravnik rekel naj izlocimo mleko. Stanje se je izboljsalo a ker ji v soli ne morejo zagotoviti pravilne diete ima ves cas bolj mehko blato. Ze drugic se je zgodilo da je zaradi bolezni ki ni povezana z intoleranco dobila antibiotik amoksiklav in se je namesto da bi dobila drisko njeno stanje z blatom popravilo in ima lepo blato ki ni mehko in ima obliko kot naj bi ga zdravo blato imelo. Sedaj me skrbi ker ne vem zakaj ji antibiotik popravi stanje blata? Ali gre za kaksno vnetje v crevesju in ji antibiotik umiri stanje? Ko preneha jemati antibiotik se blato povrne v mehkejso obliko.

Hvala in lep ozdrav

Zakaj ima otrok ob zdravljenju z aamoksiklavom urejeno blato, po končani terapiji pa ponovno mehko blato, ne znam pojasniti (razen morda, če je v času jemanja antibiotika doma in pazite na dieto brez laktoze?).
Šola pa bi resnično morala zagotoviti dietno prehrano brez laktoze, če imate potrdilo pediatra.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close