Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zdravilo in dojenje

Zdravilo in dojenje

Pozdravljeni,

Sem zacela s psihoterapijo in mi je zdravnicala dejala naj zacnem jemati zdravilo Euphytose (upam, da poznate). Pravi da je na podlagi rastlin in je cisto v redu. Za lazje spanje in da se sprostim. V lekarni sem tudi povprasala glede dojenja in tega zdravila, pa je dejala, da ni nobenega slikovnega diagrama in naj ne bi bilo kontraindikacij. Sedaj pa odprem zdravilo in notri pise naj se ga med dojenjem izogibamo. Sedaj sem pa zmedena, ali naj jemljem to zdravilo, ali ne.
Moj otrocek je star 11 mesecev in se se po vsakem obroku doji. Zadnje 2-3 tedne zelo zavraca hrano, tako da je dojenje se toliko bolj pomembno. Zacne kricati ze ko ga posadim na stolcek in ko zagleda zlicko. Zbuja se tudi 2x ponoci in ga tezko umirim, tako da ga na koncu tudi ponoci podojim. Verjetno je to zaradi zobk. Rahlo me ze zacenja skrbeti, saj je njegov trebuscek vidno manjsi in tudi stegencka so kar izpuhtela. Pregled imamo sicer naslednji teden. Mislite, da bi morala prej na posvet?
Vprasala bi se glede gelov, ki se dobijo v lekarnah. Prijateljica mi je priporocila enega in sem prebrala, da vsebuje tudi med in glukozo. Ali je to v redu? Ali ne povzroca kariesa? Morda je to res neumno vprasanje… Se opravicujem.

Najlepsa hvala za vas cas in nasvete.

Lep pozdrav in vse dobro v letosnjem letu!
Ana

Ogledala sem si na internetu, saj ne gre za zdravilo, vseh možnih prehranskih dodatkov pa enostavno ni mogoče poznati. Lahko samo pripišem, da se odsvetuje jemanje dodatka med dojenjem.
https://www.soin-et-nature.com/en/pharmaceuticals/9091-euphytose-sleep-better-cp-120.html
V starosti 11 mesecev mora otrok uživati družinsko prilagojeno hrano, torej 3 obroke goste hrane, dojenje pa le še za posladek oz. tisto količino mleka, ki se priporoča za to starost. Samo dojenje je za normalno rast in razvoj premalo.
Če mislite gele za olajšanje izraščanja zob, je uporaba, ki je vedno kratkotrajna, primerna in malo je verjetno, da bi se po nekajkratnem nanosu pojavil karies.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

Se enkrat hvala za tako hiter odgovor. Mali skrat je imel ze lepo uvedene 4 obroke, zato me je ta nenadna nejescost zaskrbela. Sem se odlocila, da poklicem pediatrinjo in na sreco nas je lahko sprejela ze danes. Angina in vnetje obeh uses, kar razlozi izgubo apetita. Revez mali.

Lepo vas pozdravljam!

New Report

Close