Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Začetek vnetja ušesa

Začetek vnetja ušesa

Pozdravljeni.

Imam vprašanje- imam prvega otroka in se nekoliko lovim, tako da sem zelo hvaležna za vaš forum.

Hcerka je stara 11 mesecev in je začela z vrtcem. Že po prvem tednu je prinesla domov prehlad. Nos smo ji čistili z veliko fiziološke, tako da smo ji izpirali s pumpico, nato po potrebi pred spanjem še s sesalcem. Meni se je metoda zdela učinkovita. Prehlad je spremljala vročina med 37,5 do 38,8. Bila je vredu razpoložena, zato ji nisem dajala svečke.
Tretji dan pa je začela zelo jokati, zaradi bolečine, vročine pa ni imela, tudi izcedek iz nosu se je zeloo zmanjšal. Zato je dobila svečko, potem smo komaj odštevali tiste 4ure do druge.
Pri pediatrinji je rekla, da eno uho kaže začetke vnetja. Dobila je Maxitrol kapljice za nos in Ospamox antibiotik. Za antibiotik nam je rekla, da naj počakamo, če se bodo napadi joka nadaljevali, potem je šlo z ušesom na slabše in naj dajemo na 8 ur.

Sedaj pa sem zelo zmedena, je drugi dan od tega. Vročine nima, ali pa je ta nizka, je jokava, ima “epizode” joka, ampak niso tako hude kot so bile. Ali naj vseeno dajem antibiotik? Ali je morda bolje, da damo telesu priloznost, da se bori? Nahod se je vrnil.

Drugo vprašanje pa je, ali smo lahko vnetje povzročili z izpiranjem noska?

Jaz se vam močno zahvaljujem za vaš čas, z brskalnikom mi ni uspelo si odgovoriti.
Se tudi opravičujem za roman, vse se mi zdi pomembno. 🙂

Lepe prihajajoče praznike.

Na daljavo, brez pregleda, vam težko svetujem ali začeti z antibiotikom ali ne.
Običajno pa jok, predvsem tisti ponoči (med ležanjem) pomeni, da ima otrok bolečine in da gre najverjetneje res za vnetje ušes.
Če ste v nos dobesedno zlivali z večjo silo fiziološko raztopino, to lahko povzroči zaplete. Dobro čiščenje pa je nujno. Samo spomnite se, kako se počutite z zabasnim in iztekajočim nosom. Tudi otroka ne moremo pustiti s takšnim izcedkom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close