Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Razlika izvid

Razlika izvid

Pozdravljeni.

Hci je stara 16mes, pri 4ih mes je imela uroinfekt in potem nikoli vec. Zascitne terapije ni prejemala. Prejsnji teden kontrola UZ secil. Izvid pa sledec:

Ni ascitesa, ni patoloskih formacij. Jetra, bilarni sistem, pankreas in vranica bp. Ledvici lezita na obicajnih mestih in sta strukturno brez posebnosti. Razlika v velikosti ledvic, desna 81mm leva pa 69mm. Zastoja ni. Secevoda nista dilatirana. Perivezikalno ni patoloskih dilatacij.

Seveda me zelo skrbi glede velikosti ledvic. Lahko poveste, imate kaksno taksno izkusnjo in kaj ponavadi sledi?

Druge preiskave niso bile opravljene.

Seveda bomo sli se do nefrologa na pregled.

Hvala lepa

Lp

Manjša razlika v velikosti parnih organov je pričakovana, skoraj nikoli ne vidimo točno enake velikosti na UZ izvidu (lahko gre tudi za malce drugačno lego, kar se pri velikosti izrazi z razliko v meritvi). Glede na to, da uroinfektov ni bilo več, verjetno ne gre za kaj resnejšega, ostalo pa bo komentiral nefrolog.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close