Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vročina 5 dan

Vročina 5 dan

Pozdravljeni. Sin je star 1 leto. Ima 9.5kg. Od srede ima vročino. Vročina je ves čas visoka. Ko popusti svečka takoj po 8 urah naraste na 40. Zbija o z kopeljo in ponovno svečka. V petek sva bila hospitalizirana. Opravili so teste krvi in urina. In je vse BP. Zato so naju naslednje jutri že poslali domov. Naj dajemo svečke in če nebo ok v ponedeljek oseben pediater. Sumijo virozo. Otrok je vidno otrujen. Sicer je normalno, pije ok. Jutri je pediater popoldan dežuren in ne bomo mogli urejat nič, ker je laboratorij popoldan zaprt. Kako naj dalje. Skrbi me ta visoka vročina, za vsako ko popusti svečka. Nič se ne izboljšuje. Kako naj postopam. Naj ga peljem nazaj na urgenco. Jutri pri svojem pediatru ne bomo mogli nič reševat. Prosi. Za vaše mnenje. Nevem več kako naj ukrepam. Hvala Teja

Otrok je bil pregledan pri specialistu infektologu, ki je izključil bakterijsko okužbo, urin je bil v redu. Torej preboleva neko virusno zadevo, za katere pa je značilno, da visoka vročina lahko traja tudi 5 ali 7 dni. Svetujemo kontrolo na 2-3 dni, bolezen pa se pozdravi sama po naravni poti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close