Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija katero adaptirano mleko

katero adaptirano mleko

spoštovani,

sem mamica 3 mesečnega fantka, ki je bil sprva delno dojen+formula, sedaj na žalost samo na formuli, novalac ac, ker je imel po navadnem krče. sedaj bi morda lahko že izzveneli in bi rada poskusila z kakšnim drugim mlekom. pri treh mesecih je velik 65 in ima dobrih 7 kg. ves čas se nekako držim priporočenih količin, do pred kratkim je jedel na cca 4 ure in en obrok prespal, skupaj je jedel 5krat po 180 (kar je zmešane formule 200), sedaj pa ob tej količini ni več sit. pogosto joka že ko zmanjka v flaški in lačen je prej kot v 4 urah. malo sem brala, da je včasih bolje v takih primerih hraniti s formulami, ki vsebujejo tudi škrob (npr, aptamil 1, kjer je del OH kot laktoza, del pa kot škrob).
ali naj ga hranim na 3 ure ali povečam količino na 210? ne bi mu rada raztegnila želodčka, prav tako ne bi rada da bi bil preveč hranjen, lačen pa tudi ne more biti.
torej prosim za mnenje, katero vrsto mleka priporočate, ter način hranjenja, ali pogosteje ali več.

najlepša hvala

Ko otrok povečuje telesno težo, potebuje vedno večje količine mleka. Nekateri 120 ml na kilogram mleka na dan, drugi 180 ml mleka na kilo na dan. Povprečno 150 ml, kar bi za 7 kg otroka zneslo 1050 ml mleka dnevno, razdeljenega v 5 obrokov.
Škrob, ki je dodan v Aptamil, ni žitna kašica in ne gre za pomembno večjo kaloričnost zaradi njega.
Bolje kot povečati količino mleka nad 200 ml na obrok je zmanjšati razmake (torej na 3 – 3,5 ure) in počakati do 4,5 meseca, ko se lahko začne uvajati gosta hrana (zelenjava, kmalu meso, maščobe, dovoljeni ogljikovi hidrati).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close