Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija 3 mesečnik noče jesti

3 mesečnik noče jesti

Pozdravljeni

imamo skoraj trimesečnega fantka (8.11.), ki že teden dni slabše je. Že od rojstva se dojiva in dodajava. Vedno ga najprej podojim na obe strani in nato mu dodam še po flaški. Po navadi spije še okoli 80 mil. Ko sem si kaj izčrpala mleko ga je bilo med 80 -100 mil.
Sedaj pa že skoraj teden ni zavrača flaško. Ko se podojiva, včasih samo na eni strani, ker se na drugi strani slabše doji, mu ponudim flaško. A jo odriva z jezikom ven, odmika glavo in noče piti, gleda naokrog, kot da ni več lačen. Potem mu ponudimo flaško čez kakšno uro in občasno popije malo, 30 – 40 mil, še enkrat manj kot prej.Tudi ponoči je zgodba ista. Zamenjali smo cucelj za več lukenj, zamenjali smo adaptirana mleka (pokusili smo dva različna mleka, ki jih je prej pil brez problema). Je na 2,5 – 3 ure oz. ko pokaže da je lačen (išče dojko). Doji se lepo, včasih samo na eni strani. Je dobre volje, niti ne izgleda lačen, pleničke so polulane. Ima sicer zamašen nosek, ki ga čistimo. Nos je imel zabasan že pred dvema tednoma, a je takrat normalno jedel.
Kakšen nasvet, kaj še lahko storimo oz. kaj se dogaja? Bi moralo biti med obroki več časa in bi ga v tem času poskusili zamotiti z dudo?
Hvala in lp.
Andreja

Morda pa ima zadosti mleka iz podoja? Vsekakor je najpomembnejši podatek (poleg tega, da je dobrovoljen, redno polulan in pokakan) porast telesne tžee. Če teža narašča v okviru njegove rastne krivulje, potem ima mleka zadosti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close