Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Antibiotik – vaše mnenje

Antibiotik – vaše mnenje

Spoštovani,
sin (2 leti) je pred 3 tedni dobil obilen izcedek iz nosu, kar je trajalo kakšnih 5 dni, vmes je začel kašljati, kašelj je bil produktiven, motila ga je sluz, par dni je bil tudi hripav. Kašelj se je potem izboljšal po približno 14 dneh. Naslednji teden je potem v vrtcu dobil visoko vročino, spet obilen izcedek iz nos, kašelj se je poslabšal. Vročina je bila nad 39, zdravnica je najprej ugotovila virozo, potem pa je dala pregledati še kri in se po pregledu krvi odločila za zdravljenje z antibiotiki (žal nimam izvida, levkociti so bili 14, ostalih vrednosti pa ne poznam). To je bilo včeraj (petek). Z antibiotiki nisem takoj začela, nameravala sem počakati še en dan. Danes zjutraj (sobota) je otrok vidno boljši, vročina je padla na 37,7. Ali bi po vašem mnenju lahko počakala do ponedeljka, prosila za še en odvzem krvi, na podlagi katerga bi se odločili o zdravljenju z antibiotiki?

Hvala za vaše mnenje.

Na ta način ni mogoče komentirati potrebe po antibiotiku. Zdravnik se odloča na podlagi anamneze (kar poveste), na podlagi pregleda, laboratorijski izvid pa je samo pomoč.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close