Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zeleno blato

Zeleno blato

Spoštovani, sin, star 7 tednov, ima konstantno zeleno blato. Se dojiva in dodajam AM Nan. Fantiček nima krčev, je zadovoljno detece, pridno spi, čez dan je že precej buden – z ničemer ne kaže, da bi bilo karkoli narobe, le blato njegovo je vedno zelene barve. Tudi poliva ne, kupčke redno podira, prespi pa noč (od 21h do 6h). Kaka pa redno enkrat ali včasih dvakrat na dan. Ali je zeleno blato znak, da je kaj narobe?

Hvala in lep dan,
Simona

Zeleno blato je znak, da se normalno izločajo žolčna barvila, ki imajo pomembno vlogo pri prebavi. Barva blata dojenega otroka je odvisna tudi od tega, koliko zelene zelenjave poje mati.
Če otrok primerno napreduje, se hrani brez težav, je na splošno zadovoljen, nima bolečih tekočih drisk, nima nobenih drugih znakov, ni vzroka za skrb.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close