Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kašelj ponoči

Kašelj ponoči

Pozdravljeni,

16-mesečni sin je septembra začel hoditi v vrtec. Dokaj hitro se je pojavil zamašen nosek, sicer pa drugih težav ni imel, prav tako ni imel povišane temperature. Zadnje tri noči opažam, da ponoči, cca. 4-5 ur po tem, ko zaspi, prične suho kašljati. Takšen kašelj traja od pol ure do ene ure, nato pa sam od sebe preneha. Čez dan ne kašlja. Ali moramo k zdravniku ali lahko težave ublažimo kako drugače?

V naprej hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.

Prehlad pomeni kihanje, smkrkanje in kašelj. Vedno je kašelj bolj izrazit ponoči in zjutraj. Kašelj po prehladnih virozah lahko traja tudi več tednov. Je pomemben čistilni mehanizem pljuč.
Če je bil otrok prehlajen, pa ni imel vročine in je brez znakov težkega dihanja, ki bi kazale na poslabšanje, potem ukrepamo z domačimi ukrepi in obisk pri zdravniku ni potreben.
Če pa težko diha (ugreza, piska, ima podaljšan izdih), se na novo pojavi vročina ali se kašelj stopnjuje po frekvenci in intenzivnosti, je potrebno odo zdravnika.-

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close