Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Mesecnica

Mesecnica

Pozdravljeni. Imam 8 letno hcerko, pri kateri so se v zadnjih 6 mesecih zacele pojavljati tezave v spanju, katerim sprva nisem namenjala posebne pozornosti, so pa se stopnjevale in me skrbi, zato se obracam na vaso pomoc.
Hci se je priblizno pol leta nazaj pricela ponoci zbujati in hoditi v spanju. Pojavljalo se je 2 do 3x na mesec in se je stopnjevalo do te mere, da se zdaj dogaja skoraj vsako noc. Vstane, hodi po hisi, se pogovarja, vcasih gre na stranisce, vcasih zraven joka, skratka deluje budna, vendar ni. Zjutraj se svojih nocnih pohodov ne spomni. Zacelo me je skrbeti, da je kaj narobe, da si bo enkrat odklenila in sla na cesto, skrbi me, kako bo ponoci na taboru, na katerega gre za en teden. V njenem zivljenju se nic ni spremenilo, zdrava je, cez dan normalno zivahna (ni zaspana zaradi teh prebujanj). Je mozno, da gre za kaksno motnjo, kaj resnejsega?
Hvala za vas odgovor!

Pogosta motnja spanja – mesečnost, je sicer neprijetna, običajno pa nenevarna, razen v primeru, da se otrok lahko ob tem tudi poškoduje.
Nekaj koristnih nasvetov:
http://www.bibaleze.si/clanek/malcek/na-mesecnike-pazite.html
V primeru, da je do tega pojava prišlo nenadoma, pred tem pa deklica ni imela nobenih znakov (mesečnosti), se posvetujte z otrokovim pediatrom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close