Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija ponavljajoče se bolečine v predelu ledvic- 12 letnik

ponavljajoče se bolečine v predelu ledvic- 12 letnik

Spoštovani,

sin je star 12 let. Nobenih posebnih zdravstvenih težav nima. Se športa, ne ekstremno. Njegova prehrana je redna, raste normalno. Nekaj časa nisem bila pozorna, sedaj ugotavljam da večkrat na teden toži o bolečinah v predelu ledvic (govorim o nekaj tednih). Naj povem, da je zelo “toplokrven” ; ves čas mu sitnarim da je oblečen premalo, sam pa trdi da mu je vroče. Skrivaj sem začela opazovati njegovo pitje tekočine. Res se mi zdi, da pije premalo; če pa že, si rad privošči kakšno gazirano pijačo (če jo slučajno imamo, kupljeno za praznovanje). Torej, zanima me ali je razlog lahko v tem, da je premalo oblečen in da premalo pije ali je prav da se takoj napotimo k zdravniku? Imamo družinsko zdravnico, ki vedno takoj napiše napotnico; imela sem že izkušnjo, da sem prišla na pediatrijo in bila kregana, da so čakalne vrste prav zaradi takih, kot smo mi, ki ne potrebujejo obravnave.

Lepo prosim za vaše mnenje.

Pozdravljam,

Gatmana25

Ali so bolečine v predelu ledvic ali ledvene hrbtenice?
Ledvice bolijo tu:
https://www.farmedica.si/images/common/ledvice-bolecine.jpg
Ledvena hrbtenica pa tu:
https://www.avita.si/wp-content/uploads/2017/11/istock_ledvice.jpg
Bolezni ledvic določamo s preiskavami urina in nato z ultrazvokom ledvic.
Če otrok lula na 3-4 ure, ima vedno vlažne sluznice (oči, usta), potem sklepamo, da dovolj pije. Seveda odsvetujemo gazirane pijače, če se z njimi pretirava.
Oglasite se pri otrokovem zdravniku, da se opravijo prve izključitvene preiskave.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close