Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Dolgotrajna hripavost otroka

Dolgotrajna hripavost otroka

Pozdravljeni!
Imam sina starega skoraj 9 let. Že dlje časa (celo zimo) sem večkrat opazila, da ima občasno hripav glas. Tudi učiteljica v šoli me je opozorila, da ga težko razume ker je hripav. To sem pripisovala prehladnim obolenjem, saj je bil glas enkrat normalen, enkrat bolj hripav.
Pred mesecem dni pa smo šli na morje in od takrat je z glasom zelo slabo – hripavost, lomljenje glasu,… Bili smo pri zdravnici, ki nam je dala napotnico s stopnjo nujnosti redno 🙁 Do pregleda je še zelo daleč, glas pa je iz dneva v dan slabši. En teden že jemlje GeloRevoice tablete, vendar brez učinka. Hripav je od jutra do večera. Ko berem možne vzroke za hripavost mi postane slabo. Je možno da se za tem skriva resna bolezen čeprav je še otrok? Hvaležna vam bom za vsak nasvet, besedo ali napotek!!! LP

Hripavost pri otrocih ima drugačne vzroke kot pri odraslih, kjer je dolgotrajna hripavost sumljiva za raka na glasilkazh. Pri otrocih je najpogostejši vzrok hripavosti nepravilna raba glasu ter drugi najpogostejši vzrok zatekanje želodčne vsebine v požiralnik – gastroezofagealni refluks.
Najprej svetujemo pregled pri specialistu ORL, ki lahko napoti k foniatru (specialistu ORL za področje glasilk in tvorbe glasu), že pri prvem pregledu pa specialist ORL lahko vidi in opiše kronične spremembe, ki so značilne za GER in tako usmeri diagnozo in zdravljenje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close