Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina otroška oprema in fotogra

otroška oprema in fotogra

Dober dan.
Zanima me naslednje.
1. Avtosedeži, ki jih danes nudi trg so na voljo že taki, ki naj bi bili že od rojstva do 10 ali 13 kg. Zanima pa me naslednje- ali je novorojenec sploh lahko oz. ali je to škodljivo( hrbtenička) v teh sedežih( naj bi bil), namreč, otrok niti v teh sedežih čisto ne leži.
Torej- malo čuden stavek sem zapisala kajne- zanima me , če bi lahko kaj škodovalo otrokovi hrbtenici, če je v teh avtosedežih že tako zgodaj , ker otrok čisto ne leži. Moji starši menijo, da je bolje da ne.Nekateri ta avtosedež uporablajo že ko otroka peljejo iz porodnišnice. Ali bi bilo zaradi preventive bolje , če bi bil otrok nekaj časa še le v ležečem položaju? Zanima me še to, ker nekateri uporabljajo ta avtosedež tudi doma, namesto t.i. ležalnika, in je otrok v avtosedežu dalj časa- če je s tem kaj drugače.

Zanima me pa še to, namreč nekateri pravijo, sa novorojenca ( npr v porodnišnici )ne smeš slikati s flešom, ker mu lahko poškoduješ vid. Ali to drži?

Spoštovani!

Sedenje, oziroma pol-ležanje v stolčku krajši čas otroku ne more bistveno škodovati, saj je njegova telesna teža relativno majhna v primerjavi z močjo hrbtenice.

Tudi s slikanje s flešem ne more poškodovati otrokove mrežnice, lahko pa ga slepeča svetloba vznemiri.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Koliko to mislite pod kratko ležanje- lahko tudi uro?

Da.

Janko Kersnik

New Report

Close