Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca alergja

alergja

lp,
poleti dobim od znojenja male rdeče pikice, zna tudi srbeti. kakšna krema brez recepta odpravi to? zdravnik mi je nekoč dal tbl. flonidan ter 30% kuterid, če se prav spominjam. vendar me zanima kaj lahko dobim brez recepta, ker se mi ne da k dr.?

hvala, lp

Srbenje vam lahko ublaži antihistaminik kot npr flonidan in so na voljo tudi brez recepta, tudi za mazanje se kaj najde proti srbenju brez recepta, kot npr dimetinden. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Lp!

Hvala za odg. Vendar bi lepo prosil še za konkretno ime take kreme (razen Fenistila). In pa ne gre se toliko za srbenje, kot za te rdeče pikice, ki so res zelo grde, podobne dermatitisu, prav tako se pojavljajo (včasih tudi rdeči) mehurčki, ko je noter tekočina, kasneje pa se koža lušči malo (tudi na podplatih, med prsti n drugje po nogah ter rokah). Na obrazu pa se vidijo bolj kot mozolji, tam ni ravno tako in se niti ne vidijo toliko, saj sem v obraz že bolj rjav. Torej predvsem ime kreme/gela proti tem rdečim pikam od znojenja (in sonca).

Hvala še enkrat in prav lp!

Žal nimam dobrega pregleda nad preparati v prosti prodaji, vem pa, da je na trgu zelo malo tovrstnih krem brez recepta. verjetno bi bilo smiselno k zdravniku, sploh zaradi opisanih sprememb na obrazi, ki bi bile lahko tudi kaj drugega (npr rosacea), česar seveda po netu ne morem ugotavljati.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close