Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva PCO in odmerek Agluraba

PCO in odmerek Agluraba

Pozdravljeni,

imam PCO. Težave se sicer kažejo le v bolj nerednem ciklu, menstruacijo imam nekje na mesec in pol. Imam sicer tudi kar konkretno povišano težo. Poraščenost je normalna, nimam aken itd.
Sedaj že nekje mesec dni jemljem Aglurab 850mg 3x na dan. Pred leti sem bila na endokrinološki v Lj kjer so mi v izvidu svetovali jemanje AGluraba 850 2x/dan ter postopno redukcijo teže. Izvid sem nesla tudi ginekologinji, ki pa mi je rekla, da naj ga jemljem 3x/dan. To sedaj tudi počnem, a mi je jemanje dokaj neprijetno, saj mi povzroča vsakodnevno konkretno diarejo, sploh v pozno popoldanskem oziroma večernem času. Po forumu sem prebrala, da praktično vse jemljejo Aglurab “zgolj” 2x/dan. Sem ginekologinjo jaz mogoče narobe razumela? Bi bilo bolje, da ga jemljem samo 2x?
Zanima me še v kakšnem času lahko pričakujem, da se bo učinek Agluraba pa že poznal?
Imam ITM sicer zelo visok, 50. Si pa zelo želim nosečnosti.

Spoštovani,
z Aglurabom sicer res nimam veliko izkušenj, mislim pa, da je tudi ob zelo visokem ITM dovolj 2 x 850mg/dan. Presnovni učinki so zelo počasni, hujšanje ki presega 15% na leto, pa je lahko tvegano in zahteva zdravniško vodenje.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close