Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Meniere?

Meniere?

Spoštovani!

Star sem 31 let, imam insuficienco nadledvičnic, astmo, primarno hipertenzijo … za vse prejemam zdravila.
Včeraj sem prvič opazil, da se mi je v desnem ušesu nekaj čudnega zgodilo. Občutek je bil, kot da bi mi za sekundo nekdo prekril uho in bi slišal zvok čist drugače, drugačna frekvenca. Totalno sem se prestrašil, mislil sem, da me je kap. To se mi je zvečer še dvakrat zgodilo, zdi se mi, da takrat tudi dobim občutek kot da nimam ravnotežja. Kot da bom padel ali pa veste, ko ste nekje visoko in pogledate navzdol in vas tako nekako stisne. Tak čuden občutek dobim. Bedno, da ne znam lepše opisati.
Nato sem začel razmišljati, da ima moja teta Menierovo bolezen in sem postal čist paničen, ker imam res že toliko težav z zdravjem in nočem še tega. Bolj se trudim, da bi bilo zdrav, športam, res zdravo jem, pa vendarle vedno dobim udarec.
Zanima me, ali je pri Menieru vedno prisotno piskanje, ker pri meni tinitusa ni. MR glave s kontrastom sem imel pred dvema mesecoma in je vse normalno.
Pa še drugo vprašanje. Na internetu sem prebral, da v tujini pri Menieru predpišejo Eglonyl (sulpirid), saj baje izboljša stanje. Jst ga imam doma zaradi občasnih teav s tesnobo in me zanima, če ga naj začnem jemati daj zaradi teh težav?

Lep pozdrav!

Spoštovani,

kar opisujete, je napad panike. Napad pri Menierovi bolezni je zelo dramatičen in traja več ur, bolnika izčrpa: zelo huda vrtoglavica, bruhanje, slab sluh na eno uho in piskanje na to uho.

Najprej poskusite napade panike prekiniti s pravilnim dihanjem, sprostitvenimi vajami in športnimi aktivnostmi, šele potem posezite po zdravilih.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close