Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Neprehoden nos, sluz v zg.delu zrela

Neprehoden nos, sluz v zg.delu zrela

Spostovani, stara sem 24let. Ze kaksno dobro leto (mogoce tudi vec, saj tezave niso zelo motece in najprej nisem bila pozorna nanje) opazam, da imam prakticno ves cas nekaksno sluz v nosu, slabse diham. Vcasih se mi zgodi, da mi pri “pohrkavanju” uspe “izvleci” nekaj sluzi iz zgornjega dela zrela – takrat zacutim v tem predelu olajsanje, kot da bi se mi dihanje malo popravilo. Sicer sem opazila tudi, da zacutim bolecino pri ciscenju obeh uses z bombaznimi palckami, sicer pa z usesi nimam Tezav. Mislite, da bi omenj ni zadevi lahko bili povezani?

Prosim vas za mnenje, kaj bi to lahko bilo? Na spletu sem nasla podatke, da podobni simptomi lahko pomenijo raka zgornjega dela zrela, zato me je zadeva zacela skrbeti.

Spoštovani,

ušes ni potrebno čistiti s paličicami, saj koža sama pripotuje iz sluhovoda navzven in s seboj prinese koščke masla.

Težave z nosom predstavljajo najverjetneje neko kronično vnetje sluznice nosu in sinusov (kronični rinosinuzitis), lahko v povezavi z alergijo. tako vnetje zdravimo s pogostim izpiranjem nosu s fiziološko raztopino in z nosnim kortikosteroidom. V primeru alergije pa je pomembno še izogibanje vzročnemu alergenu.

Priporočam pregled pri ORL specialistu za endoskopijo nosu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close