Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija vnetje uses.

vnetje uses.

Pozdravljeni!
Takole. Moje tezave segajo ze v leto 2012, sicer sem takrat tudi imela operacijo hrbtenice zaradi skolioze, ko so se mi prvic zaceli pojavljati izcedki iz uses, posledicno pa se mi je zacela tudi lusciti koza na zunanjem predelu uses in tudi okoli le-teh.
Leta 2013 sem prvic odsla na izpiranje uses, katero je pomagalo le kratkotrajno – ista stvar se je ponavljala skoraj vsak mesec. Zdi se mi, da se ti izcedki oz. srbenje uses ponavlja v dolocenih “intervalih”. Pozimi in jeseni je ponavadi najhujse. Vcasih je bilo stanje neznosno, vcasih so izcedki “izginili” sami in se je stanje pomirilo. Leta 2014 zopet ispiranje. Leta 2015 sem imela mir, to leto pa so se spet zacele pojavljati tezave. Julija sem bila na ORL oddelku v Velenju, kjer mi je zdravnik zopet ocistil uho, tokrat desno, in vstavil maxitrol trakec. Stanje je bilo vredu do vceraj, ko so me v zgodnjih jutranjih urah zbudile neznosne bolecine v desnem usesu. Na desni strani nisem bila sposobna lezati, na levo uho sem sicer dobro slisala vendar sem imela obcutek, kot da bi imela obe usesi polni vode. Napotila sem se k zdravnici, katera me je poslala na ORL oddelek v SB Celje, kjer so mi zopet izprali obe usesi in vstavili maxitrol trakce, na katere si moram sama vkapavati maxitrol kapljice 2x dnevno. Torej, moje vprasanje glasi nekako takole- na vati sem opazila kri, in me zanima ce je to normalen “stranski ucinek” vnetih uses? Imam pa tudi obcutek, kot da bi mi nekdo bobnal v usesih, pa tudi celjust odpiram dosti tezje.
Za Vas odgovor se zahvaljujem! LP

Spoštovani,

glede na vaš opis gre za vnetje kože sluhovodov, posledico manjših poškodb, odrgnin, opraskanin v kombinaciji z vlago in vodo. Okužba je lahko bakterijska, lahko pa tudi glivična ( v tem primeru po vstavitvi trakca z Maxitrol kapljicami ni nič bolje). Ob vnetju so žile razširjene, koža je zelo ranljiva in ob čiščenju lahko pride tudi do krvavitve.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close