Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Pike,bulice v grlu

Pike,bulice v grlu

Lep pozdrav. Že dober teden imam kot nekakšne bulice v grlu , ter zelo pekoče žrelo. Postavljena mi je bila diagnoza na dežurni- angina(test ni bil opravljen, prav tako ni bilo belih pikic). Jem ospen 1500 6dni, vendar je stanje glede bulic isto, mogoče so se celo malo povečale. Včeraj sem bil na kontroli pri osebni zdravnici, njen odgovor je bil, da takih bulic še ni videla, da je zanimivo, da ne ve kaj je, in naj se vrnem čez 10 dni če ne bo boljše. Mogoče Vi kaj veste, kaj bi to bilo, in kako se tega znebiti.

Za odgovor se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.
LP

Spoštovani,

bulice na zadnji steni žrela so povečani limfatični folikli, ki so sicer normlane strukture – del limfatične tkiva v ustnem žrelu (Waldejerjev obroč). Ob virozi so se verjetno povečale. predpis antibiotika je popolnoma neupravičen. Zdravite se s čaji in pastilami za žrelo.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close