Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija težave z grlom

težave z grlom

Zanima me sledeče….moja mati je stara 76 let in se zdravi za hipertenzijo 1 tabletka na dan Valsacor80 in za KOPB II teotard 200mg in monkasta 10mg….za alergijo pa ima Cezera 5 mg….za alergijo je dobila zdravila pred tremi leti ( kazalo se je kot kihanje in dražeč kašelj…..zadnji čas , cca 14 dni se ji dogaja dogaja da ji postane čez dan nekaj ur glas odebeljen ( ni normalno čist ), pravi da ima občutek sekreta v grlu in ko se skašlja je glas ponovno normalen…ko je na zraku ali sprehodu ima kar močan izcedek iz nosu….podobne težave je imala že ve mesecu Maju in so trajale cca mesec dni in same od sebe izginile….Nima težav z požiranjem prav tako nima občutka kepe ali tiščanja v grlu….pred dvema letoma in pol je prenehala z kajenjem ravno zaradi alergijskih težav in dihanjem….zanima me če bi lahko takšno dogajanje z glasom bilo kaj resnejšega v grlu ali bi šlo za alergično reakcijo?…z spanjem nima težav in zjutraj ko vstane je glas normalen…..hvala za odgovor

Spoštovani,

po opisu sodeč ni alergija in po mojem mnenju je jemanje antihistaminika neupravičeno. KOPB in kronični rinosinuzitis z gostim izcedkom iz nosu sta posledica kajenja.

Prav tako je lahko rezultat kajenja kronično vnetje glasilk. Kronično vnetje glasilk lahko sčasoma preide v raka (prav tako posledica kajenja). Ker se vmes glas popravi, stanje še ni toliko zaskrbljujoče. Vseeno priporočam pregled grla pri ORL specialistu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Mama je bila že maja na pregledu pri ORL in je rekel da ni nič posebnega ter da naj pije dosti tekočine in da je možno da se ji bo še kdaj povrnil takšen glas…..

New Report

Close