Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Vprasanje

Vprasanje

Spostovani!

Prosim za pomoc in nasvet. V letu 2008 sem bila na ORL zaradi vrtoglavic. Opravljen VNG in ABR. Prvega kalorcnega in rotatornega testa ni bilo narejenega, saj mi je ib spustu vode v uho bilo res slabo in sem preostanek dneva bila v postelji, ker sem se pocutila izjemno slabo. ABR podaljsanost V. vala ob drazenju z 40in 60 dB. Zato sem opravila magnetno resonanco mozgan,kjer je opaziti v levem maksilarnem sinusu polipoidna tvorba. Vrtoglavice so prisotne obcasno( zadnji mesec pa se mi je zgodilo, da sem se zvecer pocutila izjemno slabo z vrtoglavico, sem sla spat in misla da bom prespala ampak sem bila cel dan omoticna. Ce nebi polezavala, bi sigurno padla skup( to sem ze parkrat kar naenkrar). Imam tezave tudi kot sopotnica v avtu, sploh ce so ovinki. Tudi poleta v avionu nisem dobro prenesla in sem bruhala. Zato sem imela narejen ct glave, ki je bil brez posebnosti. Torej zakaj vrtoglavice? In zakaj testa z spiscanjem vode nisem mogla opravit, saj sem bila omoticna in slabotna. Naj omenim se, da imam v usesu izmerjeno temperaturo 38 oz vec( drugace je nimam z galijskim termomerom, sem pa poskusila izmerit vsem v familiji z obema in vsem kaze identicno v usesu in podpazduhu, le pri meni je velika razlika. Imam tudi tezave s srbenjem uses, ampak to se mi zdi nepomembno. Prosim za pomoc, hvala lp

Spoštovani,

očitno je vaš ravnotežni organ preveč občutljiv na običajne dražljaje. To ni bolezensko, taki pač ste. Ker se s tem obremenjujete in ste zaskrbljeni, je le še slabše. Poskusite z vajami za ravnotežje in priavajajte se počasi občutkom vrtenja itd. Ravnotežje se da natrenirati, kot to počnejo vrvohodci.

Pri ABR je običajno draženje s 70 ali 90 db in verjetno bi pri tej jakosti šuma bil V. val normalen.

Zaradi temperature v ušesu se ne obremenjujte, če se normalno počutite. Če pa imate dlje časa (več kot 7 dni) zvišano telesno temperaturo nad 37.5 tudi pod pazduho, obiščite zdravnika.

polipoidna tvorba v maksilarnem sinusu je slučajna najdba in je ne odstranjujemo, če ni nobenih težav z nosom in sinusi.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close