Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija izsušena sluznica v nosu

izsušena sluznica v nosu

Pozdravljeni,

po porodu (2,5 meseca nazaj) imam izsušeno sluznico v nosu. Vsak dan se zbudim s suhimi smrklji (rumene in temnejše barve-prisotno je malo zasušene krvi), ki jih s toplo vodo odstranim, ampak po tem ostane boleča in razdražena nosna votlina. Čez dan se sluznica spet izsuši tako da imam konstantno občutek polnega in bolečega nosu. Kaj bi bil vzrok temu in kako si lahko pomagam? Ne jemljem nobenih zdravil (le omega kapsule) in polno dojim. Nimam nobenih drugih težav povezanih s sluznico v ustih, grlu ali kakršnih koli drugih težav.

Hvala in LP

Spoštovani,

v nos si kapljajte ali napršite fiziološko raztopino (0.9% NaCl, kar je cca 1 kavna žlička morske soli v pol litra prekuhane vode). Zvečer namažite spredaj v nos nevtralno mastno mazilo, npr. Bepanthen. Lahko uporabite tudi nevtralne gele za nos – brez eteričnih olj.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close