Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Nepojasnjeni glavobol

Nepojasnjeni glavobol

Spoštovani,

stara sem 36 let in zadnji dve leti in pol mi se nekajkrat letno pojavljajo naslednji problemi: vse skupaj se začne s pojavom bleščic pred očmi (traja 1 dan), nato sledi glavobol, ki je prvotno lokaliziran v predelu nosu, oči, čelo. Glavobol spremlja pritisk v istem predelu, še zlasti ko se sklonim naprej. Izcedka iz nosu nimam, po grlu mi se zliva sluz (brez barve). V naslednjih dneh se glavobol razširi po celi glavi, pri čemer se zlasti zjutraj pojavi zvonenje in pritisk v ušesih ter bolečina v desnem učesu. Bolečina postaja neznosna, pri čemer tudi Ibuprofen 1000mg ne pomaga. Moti me tudi svetloba, bruham ne. Skoraj vedno glavobol spremlja tudi neke vrste vrtoglavice, občutek imam da lebdim, da bom padla. Ob zadnjem napadu je bil opravljen RTG sinusov, ki pa ne kaže znake sinusitisa, obnosne votline so primerno prezračene. Ob vsakem pojavu glavobola sem dobila antibiotik Ospasmox (sum na sinusitis), pri čemer je glavobol v naslednjih dneh ponehal. Edino kar ostane je občasno zvonenje v ušesih. Zanima me Vaše mnenje v čem bi lahko bil problem mojim težavam? Kaj storiti?

Lepo bi Vas prosila za nasvet ali bi bilo smiselno iti na ORL pregled oz. na katerega specialista bi me Vi usmerili, glede na moje težave?

Za Vaše odgovore in pomoč se Vam vnaprej lepo zahvaljujem!

Lepo Vas pozdravljam,

Teja

Spoštovani,

vaše težave spominjajo na migreno ali tenzijski glavobol s spremljajočimi trigeminusnimi avtonomnimi znaki (kot pri prehladu) ali pa na trigeminusno avtonomno cefalcijo (TAC). Prehlad ne mine v 2 dneh, kot opisujete vaše znake. Antibiotik je popolnoma neupravičen.

Z glavoboli se ukvarjajo nevrologi, zato svetujem pregled pri nevrologu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close