Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija PEKOČE GRLO IN DRAŽENJE

PEKOČE GRLO IN DRAŽENJE

Spoštovani,
na vas se obračam, ker imam že od zimskih mesecev dalje (od januarja), težave z grlom.
Konec leta sem zelo kašljala. Potem so se začele težave z grlom Najprej sem težko požirala slino – ampak grlo me ni bolelo. In ves čas me je dražilo v grlu, da sem delala mmmmmhhh… kasneje sem imela občutek tujka v spodnjem delu grla. Jedla sem Neoangin… in nekaj za sluznico… Ker ni bilo v redu, sem šla zdravniku. Dobila sem antibiotike… in še vedno ni bilo v redu, dobila sem zdravila za alergijo in tudi za želodec mi jih je predpisala zdravnica… Ker so bile težave še vedno prisotne, sem si plačala pregled na ORL ter ultrazvok vratu. Oba izvida sta bp. Zdravnik v ORL ambulanti mi je rekel, da je poškodovana sluznica od kašlja in se bo uredilo samo od sebe. Zdravnica, ki je opravljala ultrazvok mi je rekla, da je to od želodca… Začaran krog… in mene že dobra pol leta še vedno peče grlo, imam občutek tujka v grlu in ves čas me draži.
Stara sem 42 let. Nimam drugih zdravstvenih težav. Ne kadim in pijem. Delam v pisarni.
Imate kakšno idejo, kako se dogaja z mano?
Hvala in lep sončen pozdrav.

Spoštovani,

očitno imate refluks želodčne kisline (morda tudi žolčnih kislin), psihični stres pa vse še polsabša. O tem smo na forumu že veliko pisali.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close