Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Dezinfekcijski robčki Incides N

Dezinfekcijski robčki Incides N

Spoštovani,
kupila sem dezinfekcijske robčke Incides N. Uporabljam jih npr. za razkuževanje uhanov, pincete, manikirnega pribora ipd. Moj mož pa ni vedel, da so namenjeni za uporabo na površinah in je otroku z robčkom obrisal popraskano koleno. Otrok je robčke celo sam vlekel iz doze in si potem ni umil rok, prepričana pa sem, da se je potem z neumitimi rokami dotikal oči in jih dajal v usta. Ker me je skrbelo, da bi bilo lahko to škodljivo za otroka, sem prebrala varnostni list, ki me je kar malo prestrašil. Zanima me, če je lahko navedena nepravilna uporaba kot je razkuževanje rane, stik z očmi in usti preko rok, v katerih so bili robčki, lahko škodovala otroku? Nadalje me zanima, če lahko robčke še naprej uporabljam za razkuževaje uhanov, pincete, pribora za manikuro ipd.? Ali lahko robčke uporabljam z golimi rokami ali moram uporabljati rokavice? Do sedaj po uporabi robčkov nisem prezračevala prostorov, ali mislite, da je to res potrebno? Vesela bom vaših nasvetov,

Spoštovani,
Incides robčki so namenjeni dezinfekciji medicinskih inštrumentov iz materialov in ostalih površin, odpornih na alkohol. Uporabljamo jih tudi za čiščenje in razkuževanje manjših delovnih in ostalih površin (vrtci, šole, ipd.).
Incides robčki niso namenjeni razkuževanju kože ali ran. Če je do takšne uporabe prišlo, pa ni bilo akutnih lokalnih težav kot so bolečina, pekoč občutek ali draženje ni razloga za skrb.
Za razkuževanje predmetov lahko robčke naprej mirno uporabljate ob upoštevanju varnostnih navodil: izogibajte se stiku s hrano, po uporabi si umijte roke. V primeru, da z robčkom razkužite uhane ni potrebno zračenje prostora, ti varnostni ukrepi so mišljeni bolj za proizvodnjo oz. delo z večjimi količinami.
Lep pozdrav

New Report

Close