Najdi forum

GERB

Spoštovani, lepo prosim za nasvet in odgovor. Stara sem 30 let in že cca 3 leta imam težave z vračanjem vsebine iz želodca v požiralnik, imam manjšo hiatalno hernijo. Poziralnik in grlo sicer nazadnje na gastroskopiji nista bila nič poškodovana. Ne jemljem nobene terapije, saj večino časa s prehrano to uravnavam. Zadnjih nekaj dni pa imam kar močan refluks in zelo kašljam in se odkasljujem (sem sicer tudi malo prehlajena), tudi hripava sem malo in cutim kislino v grlu. Nekje sem prebrala, da zaradi reflulsa lahko pride do nekakšnega krca glasilk. Zelo me je strah tega, ali to pomeni, da ne moreš vdihniti in umres? Si lahko kako pomagaš? Kaj lahko naredim, da do tega ne bi prislo? Hvala za odgovor že vnaprej, sem prestrasena.

Spoštovani,

res lahko pride do nehotenega skrčneja in približanja glasilk (spazem grla), kar pa se prekine najkasneje ob izgubi zavesti. Zaradi tega ne boste umrli, je pa neprijetno in nevarno, če se zgodi med vožnjo. Ta pojav je na srečo redek.

Rešitev poznate in verjetno že imate – zdravila za zmanjšanje izločanja želodčne kisline – v obdobju, ko imate ponovno težave.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close