Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Ponavljajoča vnetja

Ponavljajoča vnetja

Pozdravljeni!
Sama sem se po dolgotrajnih zbolevanjih odločila, da se priseuźim forumu. Moj problem je sledeč:
Stara sem 24 let in konstantno bolana. Na primer lani sem prebolela pljucnico v marcu, ki so jo zdravili z aveloxom. Zapletla se mi je s plevralnim izlivom, tako da sem imela kar dolgotrajno okrevanje. Novembra so se mi vneli sinusi in pojedla sem Macropen. V febuarju sem imela vneto uho, ki so ga zdravili s Sumamedom. V maju so se mi ponovno vneli sinusi, zato sem pojedla se eno dozo Macropena. 14 dni za tem sem ponovno imela zamasen sinus, ki sem ga sama odmasila po nekaj dneh vrocine. Sedaj imam gnojni celi levi mandelj in vrocino 37.5. Nocem pojesti se ene doze antibiotikov, ker se mi zdi da to ni nobena resitev.
Napisala pa bi vam se nekaj o moji pretekli zgodovini bolezni: leta 2008 sem prebolela infekcijsko mononukleozo, istega leta pa zaradi mocnih aken pricela jemati kontracepcijsko sredstvo Cilest. Vsako zimo od takrat sem imela 2x vnetje grla, tako da sem povprecno pojedla dve terapiji antibiotika letno. Ne vem vec kaj naj naredim, saj so vnetja vse pogostejsa. Prosim vas, obupana, za kakrsen koli predlog ali resitev. Najlepsa hvala!!!

Spoštovani,

svetujem vam redno ukvarjanje s športom 3x tedensko za vsaj 45 minut. Prehrana naj bo pestra in zdrava. Tako boste izboljšali svoj imunski sistem.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Najlepša hvala za nasvet! Tudi sama sem že ogromno naredila za bolj zdravo življenje. V prehrano redno vnašam zelenjavo in sadje, redno se gibam (sprehod vsak dan 30min) in odhod v hribe čez vikend. Tudi kolesarim in rolam zelo rada. Še nobeno poletje nisem bila 2x bolana, sedaj pa sem v juliju pojedla Ospen, včeraj pa so se mi ponovno začele težave (zamašen nos, boleče grlo in vročina 37.5). Vsako redno aktivnost mi za teden dni vedno prekine bolezen. Mislite da bi lahko šlo za zmanjšano imunost in ali se jo da kako pozdraviti? Preprosto ni mi več popolnoma normalno, da na 2 meseca ali še manj pojem eno dozo antibiotika in nekaj dni odležim. Še enkrat hvala za odgovore.

Če imate več kot 4 angine (gnojna vnteja mandljev) letno, priporočam odstranitev mandljev. Za operacijo se dogovorite pri ORL specialistu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close