Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Šumenje v ošesih

Šumenje v ošesih

Zdravo!
Star sem 16 let in včeraj, 21. 6. 2016 smo bili na bazenu in mi je sošolec vrgel kroglico iz aluminijaste folije malo nad uho, precej močno (malo “poseben” je), tam nekje okoli sence, od takrat naprej mi piska v ušesu in ponoči, ko grem spat, če sem obrnjen na uho na vzglavnik, komaj da čutim uho ali pa imam samo tak občutek in da je zamašeno. Ali je to trajno, bi moral k doktorju?
Hvala za vso pomoč
Lep pozdrav

Spoštovani,

potreben bo pregled pri zdravniku, da se ugotovi, ali je morda bobnič poškodovan. Vaš zdravnik bo presodil o morebitni napotitvi k ORL specialistu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Pozdravljeni!

Stara sem 27 let in imam problem nenadnega pojava šumenja v ušesih. Pojavilo se je včeraj popoldne in traja celo noč ter danes cel dan. Šumenje je v obliki piskanja in imam občutek pritiska v obeh ušesih. Slednji na trenutke niha, tudi brez moja aktivnosti (npr. lahko samo sedim na kavču in se občutek pritiska poveča in nato zmanjša). Zehanje in pihanje v smeri zaprtih ust ne pomaga, včasih celo malo poslabša vso zadevo. Imam občutek da tudi slabše slišim.

Nisem v pretirano hrupnem okolju (povzročitelja hrupa sta moja sinova stara 1 in 4 leta), naj pa omenim, da sem imela včaraj tudi izpit na fakulteti, vendar mi ni predstavljal posebnega stresa (vsaj zavednega ne). Sicer imam že po naravi nizek pritis, ki pa mi (zaenkrat) ne predstavlja posebnih težav.

Zanima me, kako bi se lahko poslušala znebiti šumenja?

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani,

verjetno gre za začetek viroze z zadebeljeno sluznico in slabše prehodno Evstahijevo tubo. Ta se na silo odpre in vpihnete zrak, nato pa zrak ne more nazaj ven. Bobnič se izboči – zrak je ujet.

V nos si dajte dekongestivne kapljice po 2 v vsako nosnico 3x/dan in nekaj časa ležite z glavo preko roba postelje.
Stanje bo boljše v nekaj dneh.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close