Najdi forum

ušesa

V zadnjih dveh mesecih sem imela že dvakrat zaprta ušesa,zdravnik pravi,da so zamašena.V roku 2 mesecev sem bila že drugič na čiščenju.to se mi prej ni dogajalo.Uho je predvsem na zunanji strani torej na vhodu nekako srbeče,pravzaprav bi lahko ta občutek le tako opisala ,drugače hujšega srbenja nimam.Imam tudi občutek,da je v ušesih zelo nizek tlak,ko si izmerim tlak je normalen.bolečin nimam se pa pojavi nekakšen tenek pisk kot naprimer piiiiii in traja nekaj sekund takrat ponavadi tudi v uhu nekaj poči in takoj se odpre.Čez kakšno uro se zopet ponovi zaprtje.Ob zaprtju je na dotik zelo neprijetno,kot bi potegnila roko po nekakšnem papirju.Zdravnik za ušesa ni opazil kakšnih posebnosti mi je pa zelo nerazumljivo zakaj so se mi ušesa pričela mašiti in zapirati? Imam 45 let pomanjkanje železa,povečane trombocite in jemljem zdravila za ekstrasistole.V resnici se mi zdi,da pred jemanjem zdravil za srce teh težav ni bilo.

Spoštovani,

občasno piskanje in občutek zamašenosti sta lahko posledica motenj delovanja Evstahijeve tube.
Možni vzroki:
– zadebeljena sluznica v nosu in nosnem žrelu zaradi alergije ali virusnih okužb
– motnje prekrvavitve v sluznici – lahko tudi zaradi motenj srčnega ritma
– anemija (slabokrvnost)
itd

Priporočam, da večkrat izenačite pritisk. Poskusite z nosnim kortikosteroidom za nos vsaj 2-3 tedne. Vratne mišice razgibavajte in masirajte.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close