Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija bolečine – USTNA VOTLINA

bolečine – USTNA VOTLINA

Pozdravljeni.
Že četrti mesec se dogaja, da imam vsakodnevne bolečine v grlu. Hkrati se pojavljajo na nebu rdeče pikice, ki segajo od polovice neba do grla…druga polovica (proti zobem) pa je večinoma modre barve. Tudi pod jezikom imam rdečkaste pikice in temno modre oziroma skoraj črne “madeže”.
Najprej sem se obrnil na zobozravnico, ki pravi, da je to lahko posledica pomanjkanja kisika v celicah. Nato sem šel do osebne zdravnice in je rekla, da to ni nič in naj spiram s slano vodo.
Naj omenim tudi to,da sem kadilec. Malo me že skrbi, prosim za pomoč. Na koga se lahko glede tega obrnem? Je potreben pregled pri ORL-ju?
Hvala,
lp, Dejan

Pozdravljeni.

Že štiri mesece imam težave z bolečinami v grlu. Vročine nimam, imam pa nenavadne barve v ustni votlini. Polovica neba je modre barve, druga polovica (proti grlu) pa je temno rdeče. Pod jezikom je ogromno rdečih pikic pa tudi nekakšni temni, skoraj črni “madeži” so pod jezikom.
Osebna zdravnica pravi, da je vse ok in da naj spiram s slano vodo, zobozdravnica pa je omenila, da to pomeni pomanjkanje kisika v celicah.
Zanima me vaše mnenje. Me je potrebno skrbeti? Bi moral zahtevati napotnico? Naj omenim tudi, da sem kadilec (ne vem ali ima to kak vpliv).

Hvala za odgovore. Dejan

Spoštovani,

rdeče pikice in modri madeži so verjetno krvne žilice. Zaradi vsakodnevnih bolečin v žrelu, ki trajajo že 4 mesece, priporočam pregled pri ORL specialistu.
Možni vzroki za bolečine: ponavljajoča se vnetja mandljev ali kronično vnetje mandljev (lahko znotrajcelične bakterije), refluks želodčne kisline, bolezni zob in obzobnih tkiv, vnetje vratnih bezgavk, malo verjetno tumor mandljev ali vratnih bezgavk.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close