Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija zamašeno uho, pritisk

zamašeno uho, pritisk

Pozdravljeni,

v januarju sem bila prehlajena in iz prehlada se je razvil še kašelj. Nič kaj posebnega, brez težav prebolela in se pozdravila. Potem sem se odpravila smučat in sem nekje na višini 1500m dobila občutek pritiska v čeljusti na desni strani, pritisk je postal vedno večji in se po nekaj minutah skoncentriral na prednjem zobu. Vzela sem nalgesin, bolečina je minila in temu nisem posvečala pretirane pozornosti.

Pred dnevi sem šla v hribe in težava se mi je zopet ponovila, malo pred vrhom tako da ocenjujem da je bila nadmorska višina zopet okrog 1500m, ko so se začele težave. Na višini zopet pritisk v čeljusti in na zobe, predvsem enico na desni strani zgoraj in ko se vrnem v dolino vse mine kot da ni bilo nič. Bila pri zobozdravniku in vsi zobje so bp.

In sedaj že par dni opažam kot bi imela zamašeno desno uho. Občutek ko poskušam izenačit pritisk in bi moralo “počit” in ne poči ampak kot bi nekaj oviralo ta pok.

Kaj bi to lahko bilo? Malo me je strah, saj moram kmalu sesti na letalo in me skrbi, če se bodo težave ponovile.

Najlepša hvala za odgovor in kakršno koli pomoč.

Lep pozdrav, Urška

Spoštovani,

verjetno imate po preboleli 1 ali več virusnih okužbah še vedno zadebeljeno sluznico nosu, žrela in Evstahijevih tub. Priporočam nosni kortikosteroid za 1 mesec 2x na dan v nosnici. Pol ure pred vzletom letala ali pred vzpono, vožnjo čez prelaz itd, pa dekongestivne kapljice v nosnici. Odpreti se morata Evstahijevi tubi in odprtine v sinuse.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close