Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje uživanje prehranskih dodatkov najstnika

uživanje prehranskih dodatkov najstnika

Sin je star 17 let, že deset let treninira košarko (5*tedensko), v zadnjem času pa se je pričel intenzivno ukvarjati s fitnesom, saj si želi povečati mišice. Redno uživa dva prehranska dodatka (http://www.proteini.si/sl/store/item/olimp-profi-mass-1000g/1489/ in http://si.myprotein.com/sports-nutrition/kreatin-monohidrat-creapure/10529740.html?affil=thgppc&kwds=43700009324939359&affil=mpppc&gclid=CM3wlMyJ8ssCFagy0wod1owG7A&gclsrc=aw.ds&dclid=CPSQqcyJ8ssCFfgx0wodzp0HZA), žal ne vem, v kakšnih količinah, saj je to stalen vir prepirov. On trdi, da je to zelo zdravo in koristno, jaz pa se bojim, da mu dodatki lahko škodijo. Kaj bi o tem rekli vi?
Naj poudarim, da tudi njegov košarkaški trener meni, da uživanje teh dodatkov ni potrebno, sin se ne ukvarja z vrhunskim športom, njegov cilj je žal samo “imeti velike mišice”.

Spoštovana,težko tukaj komentiram,če je jemanje prehranskih dodatkov za športnike primerno za vašega sina ,vendar pa je potrebno vedeti,da se je treba držati navodil,ki mu jih je dolžan dati prodajalec ob nakupu..Če se tega drži, ni potrebe za večjo skrb,sama pa bi vam priporočila,da se še obrnete na to spletno stran ali nabližjo trgovino proteini .si. in vprašate za mnenje.Kreatin poveča mišično moč in je najbolj učinkovit v začetku vadbe.Pri predoziranju in dolgotrajnem jemanju(več kot leto dni)lahko pride do obremenitve ledvic,zato je pomembno,da se pogovorita,če je dobil natančna navodila uporabe. lp

Suzana Taseska, mag. farm.

New Report

Close