Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Povečani mandlji

Povečani mandlji

Pozdravljeni!

Po zadnji preboleli virozi imam že cca 5 tednov povečanje mandlje. Na prvotnih (ki so že tako bili ogromni) sta se mi na obeh straneh naredi kar novi bunki ( v velikosti frnikole – izgleda kot bi na vsaki strani imela po dve frnikoli). Grlo me sicer trenutno ne boli, imam pa ves čas občutek kot, da se nekaj pripravlja, torej da me bo spet začelo boleti. Že sicer imam od septembra letos kar precej težav z grlom (mogoče je to kaj povezano z vstopom otroka v vrtec in se kaj nalezem od njega, ker je tudi on precej bolan – sicer ima on bolj probleme z nosom). Ker se mandlji nikakor ne zmanjšajo, me zanima ali me mora to kaj skrbeti (prvotni so čisto neboleči, ti na novo nastali bunki pa sta na pritisk trši in malenkost boleči, nimam po nobenih belih oblog ali vidnih čepkov…). Osebna zdravnica mi je dala pregledati tudi krvno sliko in rečeno mi je bilo, da je vse Ok. Kaj naj storim? Bi bil smiseln pregled pri Orl specialistu?

Hvala za vaše mnenje in lep pozdrav,

Katarina

Spoštovani,

najverjetneje prebolevate pogoste virusne okužbe žrela in imate posledično povečana mandlja. Če se bo stanje nadaljevalo tudi preko poletja, svetujem odstranitev mandljev.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close