Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Boleče požiranje kljub antibiotiku

Boleče požiranje kljub antibiotiku

Pozdravljeni,

Po skoraj 3 tednih kasljanja in bolecin v grlu sem v torek odsla do zdravniku. Po pregledu grla (brez brisa) je ugotovila rahlo povecane bezgavke in pordelo notranjost. Kaselj se je bolj ali manj zdaj nehal. Vrocine ni bilo sploh. Odlocila se je za antibiotik Ospamox 1000mg na 12 ur. Poleg tega je predpisala se tablete za zelodcno kislino. Danes je tretji dan jemanja in bolecina v grlu ni nic manjsa kvecjemu vecja, zacenja me boleti pa se uho. Kaj svetujete? Hvala za odgovor.

Spoštovani,

Očitno ste prebolei virusno okužbo zgornjih dihal, sluznica pa ostaja še naprej vneta in zadebeljena (tako je lahko do 6 tednov).

Bolečina v ušesih je zaradi neprehodnosti Evbstahijevih tub (tudi tu je sluznica zadebeljena), ušesa se ne morejo prezračiti. Pomagajo dekongestivne kapljice za nos 3×2 5 dni in nosni kortikosteroid 2 tedna.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close