Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Težave z nosom se stopnjujejo

Težave z nosom se stopnjujejo

Pozdravljeni,
sin star 4 leta je bil naročen na odstranitev žrelnice in ev. vstavitev cevk v ušesa, vendar je zaradi njegovega nahoda operacija prestavljena. Že en teden se spopada(mo) z zamašenim nosom, ki se mu nikakor ne popravi. Tri mesece redno prejema Nasonex, sedaj pa en teden še Olynth. Fantek zelo toži po tem, da mu nos nagaja, izpihuje pa nič…nos je zabasan, če pa že pride kaj ven, pa je čisto malo zeleno-rumenega smrklja, zdi se,da je vse huje.

Težava je torej v tem, da, kot razumemo, ne smemo več dajati olyntha. Dajali smo mu ga dva krat na dan, zjutraj in pred spanjem in deluje kakih 6-8 ur, potem pa spet smrkanje in jok, seveda je zato tudi neprespan. Fiziološka raztopina ne pomaga praktično nič, veliko stresa za to, da je nos prehoden minuto ali dve… Bolniška, da bi se pozdravil in spočil, seveda odpade, ker za zamašen nos je pač ne dobimo. Vrtimo se v začaranem krogu in ne vemo, kako naj mu še pomagamo.
Nam ostane še kaj? Koliko časa mu lahko maksimalno dajemo olynth?

Hvala in lep pozdrav,
Barbara

Spoštovani,

dekongestivne kapljice, kot je Olynth, lahko dajete v nos max 5 dni. Sicer nastane medikamentozni rinitis, kot verjetno pri vašem sinu – rdeča in zadebeljena sluznica; nekaj dni ali en teden bo zares mučno, potem bo šlo na bolje.

Nos je neprehoden zaradi te debele sluznice in zaradi povečane žrelnice in ne zaradi sluzi.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close