Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Sinuzitis – ATB in dojenje

Sinuzitis – ATB in dojenje

Spoštovani!
Že en teden se mi vleče prehlad, ki je prešel v sinuzitis. Zaenkrat je vse skupaj še znosno, zna pa se zgoditi, da bom potrebovala antibiotik. Polno dojim novorojenčka. Vem da določene antibiotike lahko jemljem med dojenjem, a imajo lahko slab učinek na otrokovo prebavo, zato bi vmes z dojenjem prekinila.
Razmišljam, da bi, če bo potreba prosila za Sumsmed, da bi v 3 dneh zaključila. Sedaj pa k vprašanju – imate podatek koliko časa po vzetem zadnjem odmerku se ta še sprošča v mleko? Kateri amtibiotik pa sicer priporočate za med dojenjem, kateri bi imel najmanj stranskih učinkov na otroka?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem. Lep pozdrav.

Spoštovana!
Zdravljenje sinuzitisa z antibiotiki mora biti predpisano v skladu z veljavnimi predpisi o zdravljenju sinuzitisa(laboratorijski izvid krvne slike).Za to zdravljenje se bo odločil vaš lečeči zdravnik in glede na to,da dojite izbral ustrezen antibiotik.Danes obstaja že veliko združljivih antibiotikov z dojenjem,tako,da ne bo treba prekiniti dojenja.Tudi Sumamed sodi v tako imenovano skupino B antibiotikov vendar pa ga proizvajalec odsvetuje nosečnicam in doječim mamicam,ker varnost ni dovolj raziskana.V telesu ostaja do 3 tedne.V primeru,da nimate vročine,zelo vnete sluznice in hudih glavobolov, vam svetujem izpiranje z fiziološko raztopino,inhalacije in po posvetu z proizvajalcem tudi Sinupret tbl.ter uporabo le teh do 7dni.Stanje bi se moralo popravit v nekaj dneh.Če se ne,pa se obvezno posvetujte z svojim zdravnikom,ki bo zagotovo izbral pravo terapijo za vas.Srečno in lp.

Suzana Taseska, mag. farm.

New Report

Close