Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Povečane nebnice inbezgavke ter bolečine v grlu.

Povečane nebnice inbezgavke ter bolečine v grlu.

Pozdravljeni!

Imam težave, ki kar ne minejo in ne minejo kljub neštetim obiskom pri zdravniku.
Vse je začelo nikje v začetku oktobra, ko sem imel močno otečeno grlo in bolečine v njem, ko sem prišel k osebni zdravnici sem dobil diagnozo gnojna angina in recept za ospen. Stanje se je izboljšala, po prenehanju jemanja pa ponovilo, odšel sem nazaj in dobil recept za amoksiklav, ki ni pomagal nič stanje se je samo slabšalo. Odšel sem nazaj k zdravnici in je naredila bris za streptokok ki je bil negativen in me odslovila, da se bo stanje samo izboljšalo. Po dveh tednih bolečin sem odšel nazaj in naredil ponoven test za streptokok, ki je bil ponovno negativen, dobil sem napotnico za ORL in dobil sem tudi nexium, če imam slučajno refluks, ki tudi ni nič pomagal. Ko sem odšel na ORL so mi rekli da je to angina in sem dobil klimicin, stanje se še vedno ni nič izboljšalo. Sredi novembra se je stanje še močno poslabšalo nakar so me sprejeli v bolnišnico na ORL oddelek, poslan sem bil tudi k infektologu, ki me je testiral za EBV, CMV in HIV. Test je pokazal, da sem prebolel EBV, ki je neaktivna. Bil sem odslovljen domov, da so težave ki jih imam posledica EBV, ki lahko traja. Vendar je šlo stanje vse na slabše in konec decembra sem bil na magnetni resonanci glave in vratu, ki je pokazala, da imam zmeren kronični sinusitis in cisto v maksilarnem sinusu ter povečane vratne bezgavke 3.8cm, ki so reaktivne in zvišan hilus. Pred dvema tednoma sem bil pri ORL zdravniku z izvidom, rekel je da sinusitis ne more bit vzrok težav, ki jih imam in da ne najdejo drugega vzroka ki bi bil posledica mojih težav in me naročil na ultrazvok, ki ga imam čez en mesec, da vidijo če se bojo bezgavke kaj zmanjšale.
Zanima me kaj lahko naredim še da bi bil bližje diagnozi, ki mi povzroča težave? Bi bilo to lahko od EBV? Kolikor sem prebral o tej bolezni naj bi simptomi izginili v roku enega mesca in ne da se vlečejo že tako dolgo, če pa bi že tako dolgo trajalo bi pa vsaj šlo na boljše in ne na slabše pa tudi 95% populacije ima EBV, sepravi bi je možno da sem to jaz prebolel v otroštvu, zdaj pa pač to imam in je neativna, in ne bi smela povzročati težav? A bi bil lahko vzrok težav limfom ali kaka huda bolezen? Bolečina me že res spravlja ob pamet in ne vem več kaj naj naredim, stalno imam tudi občutek cmoka v grlu, ki se ne premakne ne gor ne dol, poskuašl sem z vsemi mogočimi pripravki iz domače lekarne a nič ne pomaga. Stalno imam tudi povečane nebnice.
Naj še povem, da sem star 21 let, nekadilec, pred nastopom bolezni sepravi pred cca. 4 mesci tudi športnik, zdaj pa komaj prehodim 1 km do šole brez da skoraj izdihnem.
V naprej se Vam zahvaljujem za odgovor.
Lep pozdrav.

New Report

Close