Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bolečina v glavi

Bolečina v glavi

Pozdravljeni!

Prosim vas za nasvet. V preteklih nekaj tednih sem prebolevala virozo, ki se je v zadnjih 10 dnevih izražala predvsem z zelo polnim nosom (oz. sinusi). Izloček sem redčila s sinupretom (in inhalacijami), zdaj je že veliko bolje, čeprav še vedno (predvsem zjutraj) izpiham velike količine sluzi. Sluz ima občasno precej rumeno barvo in nek čuden specifičen vonj, ampak zadnjih nekaj dni je veliko bolje. Med trajanjem prehlada me je občasno bolela glava na različnih mestih, ampak ne prehudo, zato tudi nisem iskala zdravniške pomoči.

Kar pa me skrbi, pa je to, da me je pred tremi dnevi nenadoma začela boleti glava v zadnjem delu na desni strani bolj proti vrhu. Kljub pogostim glavobolom (bolj spredaj) bolečine v tem delu glave nisem še nikoli čutila, Bolečina ni prehuda, podobna je pikanju ali utripanju. Bolečina ni prisotna ves čas, tudi ni tako močna, da bi vzela analgetike.

Imam pa poleg tega tudi občasne bolečine v levi lopatici in v vratnem delu hrbtenice (na slikanje še čakam). Je morda to povezano s prebolelo virozo ali htrbtenico ali pa gre za kaj drugega?

Ne bi rada brez potrebe delala gneče pri zdravniku, zato vas prosim za nasvet, na kaj moram biti pozorna oz. ali je ta zame nenavadna bolečina lahko vzrok za preplah.

Hvala in lep pozdrav!
Zaskrbljena

Spoštovani,

glavobol je gotovo povezan s prehladom. Vzemite kakšen analgetik, v nos pa 5 dni dajajte dekongestivne kapljice 3×2. Če bi se glavobol poslabševal, svetujem pregled pri ORL specialistu za izključitev bakterijskega sinuzitisa. Bolečine na vrhu glave lahko namreč povzroči vnetje v sfenoidnem (zagozdničnem) sinusu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close