Najdi forum

Herpes

Spet je čas herpesa, ko imunost pade..uprabljam Sikapur…ali mi svetujete kaj drugega, boljšega, predvsem cenejšega. Tole stane 9,00€!!!!!
PL Frank

Spoštovani,
Virus herpesa se v speči obliki v telesu nahaja pri 80-90% odrasle populacije. Do prve okužbe običajno pride že v otroštvu. Pri večini ljudi ostane virus neaktiven. Pri 20-40% okuženih pa se izbruhi herpesa na ustnici ponavljajo z različno pogostnostjo ( tedensko, mesečno, letno). Speči virus se lahko ponovno aktivira iz različnih razlogov: stres, povišana telesna temperatura, menstruacija, izpostavljenost visokim ali nizkim temperaturam, sončni svetlobi… S preventivo, oziroma izogibanju sprožilnim dejavnikom lahko zmanjšamo pogostnost izbruhov herpesa.
Virus herpesa v nas je aktiven in se prenaša od trenutka, ko začutimo ščemenje, do dva dni po tem, ko se zaceli. V fazi izbruha herpesa se je priporočljivo izogibati tesnim stikom z ljudmi, saj je virus zelo nalezljiv. Bolezen izzveni v 5-10 dneh.
Gel silicije kisline, ki ga uporabljate, deluje lokalno, tako da veže vlago in preprečuje širjenje okužbe. Blaži tudi pekoč občutek in srbečico.
V lekarni imamo različne pripravke za zdravljenje herpesa. Tudi cene so različne, večinoma so pripravki dražji od 9€. Obstajajo v obliki mazil, past, gelov, obližev… Pri izbiri je dobro upoštevati fazo razvoja herpesa – ali gre za začetno ščemenje , ali je že razvit mehurček, ter željo glede načina uporabe. Nekateri geli so prozorni, drugi so beli in zato vidni.
Ob pojavu prvih znakov bolezni je učinkovito mazilo, ki ga predpiše zdravnik na beli recept in ga je potrebno plačati okoli 7€.
Lep pozdrav

New Report

Close