Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Kronični tonzilitis/adenoiditis

Kronični tonzilitis/adenoiditis

Pozdravljeni.

Star sem 33 let. Že pet let imam težave s kroničnim vnetjem grla, natančneje mandljev in žrelnice.
V tem času sem obiskal 3 ORL specialiste, vsi so kronično vnetje potrdili, samo eden izmed njih pa mi je sploh kaj uporabnega predpisal. ( antibijotike, antihistaminike in sprej za nos,mislim da kortikosteroid).

Imam hude težave z dihanjem, najhuje je med vsakim obrokom, saj se mi usta samodejno odpirajo v lovljenju sape, čez nos pa tudi teško diham, občutek pa je tudi sicer kot bi bi vselej zajel premalo zraka. Stanje mi predstavlja hudo oviro v življenju, saj se teško tudi osredotočam na karkoli.

Glede na to, da mi je dihalnih težav dovolj, pri tem da je rentgen pljuč pokazal bp, bakterijski test negativen,alergijske teste še imam vendar to tudi ne bo to, saj mi antihistaminiki ne pomagajo, me zanima kako bi lahko prišel do operacije žrelnice, ki je vsaj po moji oceni glavni vzrok občutka dušenja?
Pregledi so bili hitri, razen zadnjega, kljub opisanim težavam pa imam občutek da specialisti niso prepoznali mojega vsakodnevnega trpljenja.

Kje lahko opravim tonziloadenoektomijo ali vsaj adenoektomijo, magar samoplačniško?
Zahvlajujem se Vam za odgovor.

Spoštovani,

Indikacijo za operacijo postavi le ORL specialist po opravljenem pregledu – vključno z endoskopijo nosu. Ker imate kljub nosnim kortikosteroidom nos še vedno neprehoden, bi bilo dobro razmišljati o kirurškem zdravljenju.

Samoplačniški poseg brez čakalne je možen v sanatoriju  MD MEDICINA, Bohoričeva 5, 1000 Ljubljana, tel. GSM 031 214 444, [email protected]

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close