Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija sinusitis in pritisk v ušesih

sinusitis in pritisk v ušesih

Pozdravljeni,
imela sem sinusitis zaradi katerega sem dobila antibiotik in pršilo za nos. Hkrati se mi je zamašilo tudi uho.
Ker po nekaj dneh stanje ni bilo nič boljše (prej slabše) sem ponovno obiskala splošno zdravnico, ki mi je predpisala drugi antibiotik in kapljice za uho. Tudi tokrat ni po 4 dneh nič boljše. Pritis v ušesih se še vedno ne vzpostavi in stanje je res že zelo moteče. Zdi se mi kot da mi v glavi odmeva in slabše slišim.
Imate morda kakšen nasvet kaj narediti? Kako se rahko uravna ta pritisk v upšesih? Občasno se dogaja, da ko hočem pritisk uravnati se mi zamašita obe ušesi.
Hvala za odgovore. J.

Spoštovani,

Verjetno ste imeli virusno okužbo zgornjih dihal, zato antibiotik ne pomaga. Na ta način se vzpostavi odpornost bakterija na antibiotike (zdravljenje kar tako za 4 dni in to še celo z dvema antibiotikoma).

Odmašitev nosu in ušes se doseže s stanjšanjem sluznice, za kar so primerne dekongestivne kapljice (Operil, Olynth, NAsic, Septanasal itd) – 5 dni 3×2 v nosnici – v ležečem položaju z glavo zvrnjeno nazaj. Poleg tega še nosni kortikosteroid. Sluh se bo popravil v cca 4 tednih.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close